Всяко пространство има нужда от специален финален щрих

Madein.bg предлага произведения на изкуството на съвременни български автори

С внимателно подбраната си селекция екипът на виртуалната платформа за изкуство madein.bg отправя призив да се купуват оригинални творби на български автори. Сайтът е събрал произведения на работещи в момента у нас художници, като си поставя за цел да постави акцент върху българското творчество, в което си струва да се инвестира.

Днес пазарът на изкуството у нас, колкото и фрагментарен да е той, няма регулация откъм качество на представените произведения, изобилства от репродукции и дигитални копия на оригинални творби, които често авторите правят сами, за да предложат по-бюджетна алтернатива на творчеството си. Успяват само тези, които умеят да се рекламират, формирайки себе си като бранд, без това да има отношение към изкуството им.

“Критическата рефлексия когато купуваме едно произведение на изкуството или се основава на приятелска препоръка, или изцяло липсва. Затова ние си поставяме за цел не само да предложим автори и творби, които са сред значимите примери на българското изкуство днес, но и млади художници, които тепърва излизат на сцената”, казват от madein.bg.

Madein.bg представя произведения на съвременното изобразително изкуство, дизайнерски предмети и художествени бижута. “Всяко пространство има нужда от специален финален щрих” – това е мотото на платформата, зад която стои екип от дизайнери с голям опит в интериорния дизайн и продажбата на произведения на изкуството. Виртуалната галерия е събрала автори, които представляват различни поколения от съвременната българска художествена сцена, като всеки от тях е характерен със своята индивидуалност и послание. Голямо е многообразието и на застъпените в нея жанрове – в платформата може да се открият както живописни творби, скулптура и керамика, така и дигитално изкуство, фотография, дизайнерски обекти и бижута. На пръв поглед изключително различни и индивидуални, представените в тази своеобразна галерия художници са обединени от именно от своята самобитност и уникалност.

Моментът на образоването на зрителя в това как да гледа и разбира изкуството също е от ключово значение за екипа на платформата, затова в нея ще бъде отредено специално място за критически представяния на авторите, интервюта и други.

Румена Калчева