Защо имаме нужда от изкуство в домовете си?

Краткият отговор е, че изкуството може да ви направи по-щастливи.

Цялата култура ви казва да бързате, докато изкуството ви казва да не бързате. Слушайте изкуството.

Тази мисъл на журналиста Джуно Диас идеално илюстрира необходимостта да внесем изкуство в ежедневието си.

Повечето хора ще се съгласят, че „домът“ е много повече от четири стени и под. Декорирането на вашия дом е форма на себеизразяване, както и начин да направите къщата си комфортен дом, а изкуството има определена сила да промени ежедневието ви не само визуално, но и емоционално.

  • Вдъхнете живот на дома си.

Изкуството е душата на едно пространство, така че инвестирайте в оригинални произведения, зад които можете да усетите ръката на автора, усилията и уменията, вложени в създаването им. Заобикалянето с изкуство, което обичате, ще ви помогне да се насладите на мястото, където прекарвате голяма част от времето си.

  • Изразете себе си.

Вашият дом е „вашето място“ и затова е толкова важно да го декорирате по ваш вкус. Изкуството разказва истории. Когато харесате нещо достатъчно, за да го окачите на стената си, тази история може да бъде идеалният начин да изразите кой сте както пред себе си, така и пред другите.

  • Споделете емоциите.

Едно произведение на изкуството може да предизвика вълна от емоции, когато го гледаме. Изкуството може да ни ободри след лош ден, да ни накара да си спомним или да ни вдъхнови с изцяло нови преживявания и идеи. Споделянето на тези емоции ви позволява да изградите по-дълбоки връзки с тези, които идват в дома ви.

  • Разширете границите.

Изкуството ни помага да видим нещата по различен начин и да променим гледната си точка, да мислим по-отворено. Притежаването на произведение на изкуството, което ни кара да излезем от зоната си на комфорт и да предизвикваме себе си насърчава нашето интелектуално израстване.

Как да намерите перфектното произведение?

Голямо абстрактно произведение или малки пейзажи – процесът на избор на произведения на изкуството и начинът, по който да го изложите във вашия дом, за да създадете хармонична атмосфера може да бъде голямо предизвикателство. От гледна точка на функционалния дизайн, изкуството действа като фокусна точка, а когато е избрано внимателно, има способността да трансформира пространство, прави го да изглежда завършено и му вдъхва индивидуалност.

Изберете произведение, което ви говори, вдъхновява, кара ви да мечтаете и да се усмихвате. Трябва да носи радост – наистина вярваме, че животът с изкуство прави хората по-щастливи.

Определете какво харесвате. Ако не знаете откъде да започнете, отделете време за идентифициране на вашия стил. Обърнете внимание на това, което ви докосва емоционално.

Помислете за вашето пространство. Изкуството следва настроенията и размерите на пространството, а вашите мебели и аксесоари ще трябва да се съчетаят добре с избраното от вас произведение на изкуството.

Разгледайте нашата галерия

Ако се затруднявате с избора си, нашият професионален екип от дизайнери може да Ви консултира при избора на точните произведения на изкуството, съобразени с Вашите нужди, пространство и стил, както и при решения за интериорния дизайн и аранжирането на закупени произведения на изкуството.

Свържете се с нас